6 jongens, die de kist tijdens een begrafenis droegen, zeiden 5 woorden, die nu viraal gaan. En het is niet moeilijk te begrijpen waarom dat zo is

Zes studenten van de Latijnse Jongensschool in Roxbury nabij Boston leerden een les die ze onmogelijk in het klaslokaal hadden kunnen opsteken. De schooldirecteur Mike Pojman organiseerde een programma, niet alleen om zijn studenten te onderwijzen, maar om de gemeenschap op een erg onwaarschijnlijke manier een dienst te bewijzen.

Hij sloeg de handen in elkaar met een plaatselijke begrafenisonderneming en liet de jongens de kist dragen van een man die zonder familie of vrienden overleden was. De jongens droegen de kist naar de begraafplaats, waar ze gedichten voorlazen. Samen zegden de jongens het volgende gebed op:

“Bedankt God, om onze harten en geesten te openen voor dit gezamenlijk werk van genade. We zijn hier om getuige te zijn van het leven en het overlijden van Nicholas Miller. Hij overleed zonder familie om hem te troosten. Maar vandaag zijn wij zijn familie.

We zijn hier als zijn zonen. Ze zijn vereerd dat we vandaag voor hem mogen staan om zijn leven te eren, en om hem tot in de dood te herinneren, terwijl we zijn ziel op zijn laatste rustplaats te rusten leggen.”

De ervaring gaf de jongens een nieuwe kijk op het leven en de dood. Een van de jongens zei: “Ik weet dat ik terug naar het klaslokaal ga en mijn leven zal hernemen. Maar als je even uit die luchtbel van je dagelijkse leven wordt gerukt, dan besef je wat echt belangrijk is in het leven.”

Bekijk het ontroerende fragment hieronder en DEEL dit bericht met iedereen die je kent als je dit ook bij ons zou willen zien!

Bron: YouTube ; Afbeelding: www.liftable.com

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.