55-jarige geredde olifant heelt oude wonden met watertherapie

Als je Nam Phon vandaag ziet, zie je een gelukkige olifant die vrolijk plonst in haar speciale zwembad in het opvangcentrum van de Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT). Maar nog niet zo heel lang geleden was dat heel anders. Nam Phon werd als baby gevangen genomen om te werken in de houtkap en later zou ze toeristen op haar rug moeten rondleiden.

olifant1

Olifanten zijn misschien wel gigantisch, maar eveneens hoog intelligent en gevoelig. Al die jaren van hard labeur hadden een zware fysieke en emotionele tol geëist.

olifant2

Gelukkig werd ze in 2016 bevrijd door de geweldige mensen van WFFT. In dit opvangcentrum ontmoette ze ook haar beste vriend, een andere bejaarde olifant genaamd Jele en kon haar emotioneel helingsproces eindelijk beginnen.

olifant3

Maar de 55-jarige olifant had ook fysiek nog te lijden onder het harde werk dat ze al die jaren moest verrichten. Vooral haar achterste poten hadden het zwaar te verduren gekregen.

olifant4

Op een dag stortte ze in en kon ze niet meer zelfstandig opstaan. Verschillende dagen was ze aangewezen op een harnas om toch enigszins rechtop te kunnen staan. De mensen van WFFT wist dat ze doorgedreven zorgen nodig had om te vermijden dat ze op een dag opnieuw zou instorten.

olifant5

Dus maakten ze het perfecte fysiotherapeutische zwembad voor haar, waar ze zolang in kon ontspannen als ze zelf maar wilde.

olifant6

Watertherapie bleek de ideale oplossing te zijn! Net zoals bij mensen verlicht het water de druk op de spieren en gewichten waardoor haar spieren ondertussen terug kunnen aangroeien en versterken.

olifant7

En ze lijkt er dol op te zijn!

olifant8

Ze wordt alsmaar sterker en kan zelfs terug zelfstandig wandelen. Maar ze houdt nog steeds van haar badje en soms moet ze er zelfs uitgelokt worden met snoepjes!

olifant9

Voorlopig heeft ze nog haar harnas om, maar het lijkt erop dat ze helemaal zal herstellen.

olifant10

Het personeel houdt haar nauwgezet in de gaten, maar samen met haar vriend Jele lijkt ze met volle teugen van haar pensioen te genieten.

DEEL als ook jij vindt dat deze olifant het verdient om gelukkig te zijn!

Bron: Facebook/Wildlife Friends Foundation Thailand

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.