5 jaar na haar vrijlating keert een geredde olifant terug om van een prachtige dochter te bevallen.

Twaalf jaar geleden zag het er niet zo goed uit voor Galana. De babyolifant werd in het struikgewas aangetroffen – doodsbang en moederziel alleen. Haar moeder was verdwenen, wellicht gedood door stropers. Gelukkig voor Galana werd ze overgebracht naar het David Sheldrick Trust in Kenya waar ze werd opgevoed met liefde en heel veel zorg. Van het jonge angstige olifantje groeide ze uit tot een zelfzekere olifantendame.

olifant1

In 2011 werden Galana terug in het wild vrijgelaten. Waar ze thuishoort … Uiteraard hielden ze nog wel een oogje in het zeil en ze waren blij toen ze aansluiting vond bij een andere kudde olifanten. Eindelijk had Galana een echte familie!

olifant2

Hoewel deze organisatie elke dag met olifanten werkt, zijn de vrijwilligers nog elke dag verbaasd over de intelligentie van deze dieren. En zo waren ze ook verbaasd dat Galana plotseling terug aan de deur kwam kloppen om een wel heel bijzondere reden.

olifant3

Het is niet ongewoon dat olifanten terug naar hun redders komen om een bezoekje te brengen. Vooral vrouwelijke olifanten houden ervan om af en toe eens gedag te komen zeggen. Maar in het geval van Galana lag dat anders. Ze was namelijk zwanger en zocht een veilige plek om te bevallen!

olifant4

Van zodra de andere olifanten Galana zagen, renden ze naar haar toe om haar en de baby te begroeten. De eerste was Laragai, maar algauw volgde de rest …

olifant5

De baby werd Gawa gedoopt, wat “delen” betekent in het Swahili.

olifant6

En uiteraard waren ook de mensen erg blij. “We zijn echt heel gelukkig dat Galana het zo goed doet in de vrije natuur. Het is echt een mijlpaal dat ze na een leven als weesje zelf moeder is geworden” vertelt de organisatie.

olifant7

Gelukkig zijn er organisaties als deze om olifanten in hun natuurlijke habitat te beschermen.

olifant8

olifant9

Vind jij olifanten ook een van de meest indrukwekkende dieren op aarde? Zo ja, DEEL dit bericht dan met elke dierenliefhebber die je kent!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.