5 dagen na de lawine horen redders een zacht geluid onder de sneeuw. Wat ze uitgraven grenst aan een wonder!

Italië werd de voorbije weken andermaal getroffen door enkele aardbevingen die in het centrum van het land lawines veroorzaakten. Een van die lawines bedekte het hotel Rigopiano in de buurt van het vakantieoord Farindola met een vijf meter dikke laag sneeuw. Reddingswerkers werkten onvermoeibaar om overlevenden vanonder de sneeuw te halen. 11 mensen konden levend bevrijd worden.

Maar een vondst in het bijzonder verbaasde de hulpverleners: Na vijf dagen konden ze nog drie puppy’s van onder het ijs bevrijden! “Ze begonnen heel luid te blaffen”, herinnert Sonia Marini, een van de redders, zich.

“Het was moeilijk om ze meteen te vinden, maar dan hoorden we geblaf vanuit een klein gat dat de brandweerlieden in de muur gemaakt hadden. We maakten het groter en konden de hondjes eruit trekken.”

De drie kleine hondjes zijn de nakomelingen van de twee herdershonden Lupo en Nuvola van het hotel. De viervoetige ouders konden zich voor de lawine nog net op tijd in veiligheid brengen. Na enkele lange dagen zijn ze eindelijk terug met hun kroost herenigd.

Er worden nog 23 mensen vermist. Maar de ongedeerde puppy’s zijn voor alle anderen ongetwijfeld een teken van hoop.

DEEL deze hartverwarmende redding met iedereen die je kent!

Bron: USA Today

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.