47-jarige sterft nadat de boot kapseist en daarbij verdwijnt ook de hond. 3 dagen later zien ze zijn natte koude lichaam

Op donderdag 6 april was er eindelijk goed nieuws over een hond die vermist was geraakt in een baai ten noorden van San Francisco, California. Yoda, een labrador retriever, werd gevonden door brandweerlieden enkele dagen nadat de boot van haar eigenaar kapseisde. Brian Phidat Ho, 47, en Yoda zeilden met nog een andere vriend en zijn hond toen het fatale bootongeval plaatsvond. De vier passagiers kwamen gewond in het water van de Tomales Bay in de buurt van Marin County terecht.


Ho werd dood verklaard, maar de tweede man en zijn puppy konden gered worden. Helaas was Yoda nergens te bespeuren.

Drie dagen na het tragische verlies zagen twee brandweermannen tijdens een oriëntatieoefening een object. Chris Martinelli en Graham Groneman merkten in de verte een gele gedaante op onder een rots op een strand.

Ze voeren naar de oever en beseften dat het een hulpeloze hond was. De brandweerlieden wikkelden de doorweekte hond in een reddingsvest en brachten het naar hun kazerne.


Toen ze een beetje research deden, ontdekten ze dat de hond perfect voldeed aan de beschrijving van de vermiste Yoda. Ze hadden de vermiste hond gevonden en contacteerden onmiddellijk de nabestaanden van Ho.

“We belden de familie toevallig tijdens de begrafenis op”, zei brandweercommandant Bret McTigue. “We waren blij dat we hen het heuglijke nieuws over de vondst van Yoda tijdens de begrafenis konden brengen.”

Yoda kon lekker opwarmen in de kazerne, waar ze een heleboel water en voedsel kreeg. Na een medische controle kon ze eindelijk met haar familie herenigd worden. Helaas zal ze Ho nooit meer terugzien, maar ze is tenminste wel terug bij de mensen die het dichtst met zijn nagedachtenis verbonden zijn.

Bekijk de reünie hieronder en DEEL dit bericht met je vrienden!


Bron: www.liftable.com ; Afbeeldingen: Twitter

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.