40 pitbulls werden gered uit een verlaten huis en krijgen nu een tweede kans.

Pitbulls hebben iets hartverwarmend. Hoewel ze vaak (ten onrechte) als gevaarlijk beschouwd worden, zijn ze net zo zachtaardig als elke andere hond. Dat gold ook voor de pitbulls die werden aangetroffen in Lake Mathews in de Verenigde Staten – er was helemaal niets angstaanjagend aan deze pitbulls, tenzij dan de omstandigheden waarin ze werden aangetroffen.

honden1

Achtergelaten door een eigenaar die in de gevangenis zat, vochten de honden voor hun leven totdat ze door de dierenbescherming ontdekt werden.

honden2

Nadat ze een verdachte geur roken die afkomstig was van een nabijgelegen huis belden de buren de politie. De dierenbescherming werd erbij gehaald en wat ze binnen vonden, was ronduit ziekelijk.

honden3

Het huis was helemaal rot vanbinnen. John Welsh die bij de operatie aanwezig was, getuigt: “Het was de geur van de dood”.

honden4

Tussen de rotzooi zaten 40 uitgemergelde pitbulls.

Helaas waren 11 van hen al overleden in het huis, terwijl de anderen de dood in de ogen keken.

honden5

Bleek dat de eigenaar in de gevangenis zat voor drugshandel en dat de vrouw spoorloos verdwenen was.

Het feit dat er zoveel honden werden aangetroffen, doet vermoeden dat ze werden gehouden om te fokken.

honden6

Sommige honden waren zo zwak dat ze uit het huis gedragen moesten worden. Sommigen waren vel over been, maar anderen waren opgewonden dat ze eindelijk gered werden. Ze repten zich om zich een beetje liefde te laten geven.

honden7

Nadat alle honden geteld werden, werden ze overgebracht naar de plaatselijke dierenkliniek. Omdat de honden gevaarlijk mager waren, kregen ze een speciaal dieetplan voorgeschreven.

honden8

En dat werkte uitstekend!

Vandaag zien ze er al een stuk beter en vooral gezonder uit. Nu is het de uitdaging om een nieuwe thuis voor elk van hen te vinden.

honden9

Sommige honden zijn echter nog niet voldoende gewend aan menselijk contact en zullen nog even tijd nodig hebben om het vertrouwen terug te winnen.

DEEL deze prachtige redding met je vrienden op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.