33 circusleeuwen keren na een leven van ellende eindelijk terug naar huis.

33 voormalige circusleeuwen kunnen eindelijk terug gras en zand onder hun poten, en de Afrikaanse zon op hun ruggen, voelen na een leven van ellende en pijn in rondreizende circussen in Colombia en Peru. De leeuwen hebben hun terugreis naar huis te danken aan de heldhaftige redders van Animal Defenders International.

Tim Phillips, de medeoprichter van de organisatie, zegt dat ze bovenmenselijke inspanningen hebben moeten verrichten om de leeuwen in illegale circussen in Peru en Colombia op te sporen en te redden.

Dit was dus geen snelle klus. Aan deze reddingsoperatie werkten honderden mensen mee en het duurde 18 maanden om deze 33 leeuwen in veiligheid te brengen. Van de ongeveer 100 dieren die er gered werden, waren er dus 33 leeuwen. Deze prachtige roofkatten hadden hun hele leven lang niets anders dan miserie gekend en werden gedwongen om in veel te kleine kooien te leven.

Omdat deze leeuwen zo lang in gevangenschap leefden, kunnen ze niet meer in het wild worden uitgezet.

Daarover zegt Phillips: “Ze kunnen niet terug naar het wild, maar wel terug naar huis.”

De leeuwen zullen de rest van hun leven in vrijheid en vrede doorbrengen in het Emoya Big Cat Sanctuary in Vaalwater in Zuid-Afrika. Kijk zeker de onderstaande video om te zien en te horen hoe deze katten op hun vrijheid reageren!

Bron en afbeeldingen: Go Happiest en YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.