30-jarige gaat nog 1 laatste keer surfen nadat hij zijn vriendin ten huwelijk vroeg. Enkele ogenblikken later halen ze zijn levenloze lichaam uit het water.

Voor augustus zag je niets abnormaal aan de foto’s van Mike Droter. Je zag hem met zijn vriendin lachen op feestjes, en je zag zijn liefde voor skateboarden. Vandaag tonen zijn foto’s hoe snel het leven kan veranderen. Jordan Lovas – nu zijn verloofde – is nog steeds bij hem, maar Droter vecht nu om de controle over zijn lichaam terug te krijgen nadat hij aan alle 4 zijn ledematen verlamd geraakte.

#tbt to a day I miss so much. I can't wait to be home to see my pups again. #imissmydogs #cutefamily @jlo_glitter

A post shared by Mike Droter (@mike_dro1) on

Vorig jaar in augustus verraste Droter (30) zijn vriendin Lovas voor haar 25e verjaardag met een droomvakantie naar Hawaii. Foto’s van de twee toonden hen lachend en plonzend in het water. Tegen het einde van hun vakantie vroeg Droter zijn vriendin ten huwelijk en ze aanvaardde. Het leek een droomvakantie.

Maar op hun laatste dag trok Droter nog een keer naar de kust om nog een laatste keer van de oceaan te genieten. In het water sloeg een golf hem achterover tegen de grond, waardoor hij een zware kwetsuur aan zijn ruggenwervel opliep.

“Ik herinner me nog dat de golf op me afkwam”, zegt Droter. “De klap zelf kan ik me niet meer herinneren, maar ik weet nog wel dat ik wakker werd in het water. En ik wist meteen dat ik verlamd was omdat ik niet meer kon zwemmen.”

Lovas hoorde geschreeuw en zag hoe Droter uit het water werd gehaald. Ze werden gedwongen om nog een maand langer op Hawaii te blijven en de prognoses van de artsen waren weinig rooskleurig.

“Hij werd van bij aanvang verteld dat hij nooit meer zou ademen, praten, eten of bewegen”, schreef Lovas op een GoFundMe pagina. Gelukkig hadden die dokters het bij het verkeerde eind.

Amper 6 weken na het ongeval sprak Droter zijn eerste woorden. Hij kon een van zijn duimen terug bewegen en had terug gevoel in de linkerkant van zijn lichaam, en hij kon de hand van Lovas vasthouden.

Onlangs begon Droter intensief te werken met een team van fysiotherapeuten. Op zijn Facebook en Instagrampagina deelt hij video’s van zijn vooruitgang. Ondertussen kan hij zelfs al terug rechtstaan met behulp van een looprekje.

Wedding goals are one step closer. I finally made it to 97° on the tilt table and this is only my second time on it. Shout out to @scifitsac for giving me the opportunity on a vent and shout out to everybody who shared and donated to get me started. #gymlife #motivated #c1 #quadriplegic #spinalcordinjury #c1quadriplegic #quadlife #quadwife #ventilator #ventdependent #mikedroandjlo #MJ23D

A post shared by Mike Droter (@mike_dro1) on

De verbintenis tussen Droter en Lovas is duidelijk, en de twee lijken vastberaden om er het beste van te maken. Ze liet haar baan om voor hem te kunnen zorgen, en onlangs gingen ze nog naar een concert van de Chainsmokers, hun eerste concert sinds het ongeluk.

Droter en Lovas weten dat tijd cruciaal is. “Hij overtreft alle verwachtingen en met een ruggenwervelletsel is de tijd in je nadeel”, zei Lovas. “De meeste bewegingen komen het eerste jaar terug, en daarna is het gewoon trager en moeilijker.”

Blessed to finally be in a real physical therapy environment thanks to everybody's donations, so thank you very much. This is me working on pushing my own bodyweight with my right leg. #SCIFIT #SpinalCordInjuryRecovery #paralyzed #c1 #quadriplegic

A post shared by Mike Droter (@mike_dro1) on

Het is ook cruciaal omdat Droter een belangrijke doelstelling voor ogen heeft. Het koppel zal trouwen op 23 maart 2018 en op dat moment wil Droter er letterlijk staan.

“Het voornaamste doel voor die dag is kunnen rechtstaan, en mijn bruid recht in de ogen kunnen kijken”, zei Droter. “Mijn tweede doel is om de ring zelf aan haar vinger te kunnen schuiven.”

DEEL dit bericht om Droter veel kracht en beterschap toe te wensen!


Bron en afbeeldingen: Liftable

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.