3-jarige verliest haar leven vanwege ongeluk met jaloezieën, maar ouders zeggen dat het een wonder is

Op 30 november overleed de driejarige Elsie Mahe aan de gevolgen van een ongeluk op 22 november waarbij ze verstrikt raakte in enkele jaloezieën. Voor ze overleed werd Elsie al hersendood verklaard door het medisch team.

Haar ouders besloten om haar organen te doneren omdat ze wilde dat het overlijden van Elsie andere kinderen hoop zou geven.

elsie1

Volgens de Facebookgroep aangemaakt door de familie om hun vrienden op de hoogte te houden was het ongeval al even verwoestend als plotseling.

Een buur die de moeder van Elsie, Sunny, onmiddellijk na het ongeluk kwam helpen zei: “Elsie was met haar vriend aan het spelen toen de jaloezieën op een of andere manier rond haar nek verstrikt raakten. Sunny deed de afwas toen de vriend van Elsie naar buiten kwam gelopen. Sunny begon onmiddellijk te reanimeren. Tank, de broer van Elsie, kwam bij ons binnengelopen om mijn echtgenoot Erik om hulp te vragen.”

Ze werd onmiddellijk naar het ziekenhuis overgebracht maar het was niet duidelijk hoe erg het toen was.

elsie2

De dokters testten de neurologische functies en moesten vaststellen dat haar lichaam nog functioneerde, maar dat haar brein dood was.

Op Facebook schreef Sunny: “De miraculeuze genezing waar we voor gebeden hadden, was niet voor Elsie, maar van Elsie. We ontmoetten deze ochtend een vertegenwoordiger van het orgaandonorteam van het ziekenhuis en we hebben het gevoel dat dit is wat God voor Elsie wilde – om een levensreddend wonder te zijn voor anderen. Het is niet het wonder dat wijzelf gewild hebben, maar dat is wat we gekregen hebben. Het blijft een wonder.”

elsie3

De vader van Elsie, Reno Mahe, is een voormalige professionele footballspeler van de Philadelphia Eagles.

Daarom hebben ze ook een uniek platform om andere families te onderwijzen over de krachtige impact van orgaandonatie om andere jonge levens te redden.

elsie4

Het verlies van Elsie doet ontzettend veel pijn, maar ze hebben er vrede mee genomen. Sunny ziet er de hand van God in hoe ze haar laatste dagen doorbracht. Elsie verloor namelijk bijna de mogelijkheid om nog als orgaandonor te kunnen dienen omdat ze niet meer zonder een ventilator kon ademen.

Maar als bij wonder begon ze toch terug zelfstandig te ademen, precies op tijd om haar lichaam gezond te houden om andere levens te redden.

elsie5

Woensdag 30 november werd Elsie officieel dood verklaard en haar ouders schreven op hun GoFundMe pagina: “We voelen vrede en we zijn zo dankbaar dat we het voorrecht hebben om de ouders van Elsie te zijn. Ze zal liefde en hoop blijven verspreiden over de wereld en dat allemaal in het kader van het grotere plan van God.”

De oudste zus van Elsie, Evie, maakte een tekening van de schattige peuter hoe ze in de hemel wordt verwelkomd.

elsie6

Ouders overal worden aangemaand om extra voorzichtig te zijn met jaloezieën en blinden, vooral naar aanleiding van het tragische verlies van de familie Mahe. Klassieke blinden met lange stroken zijn gevaarlijk voor kinderen en een ongeluk is zo gebeurd. De koorden zijn gevaarlijk, zelfs wanneer ze opgerold zijn.

Dus ouders: vervang die blinden door veiligere toepassingen!

elsie7

Vergeet dit belangrijke bericht alsjeblieft niet te DELEN met iedereen die je kent!


Bron: LittleThings

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.