20 jaar oud paard wordt tijdens een overstroming weggevaagd. 13 dagen later zien ze iets op de weg

In een oogwenk werd op 8 maart 2017 een kleine landbouwgemeenschap in Auckland, Nieuw-Zeeland, door een overstroming overspoeld. De wegen werden snel onbruikbaar, en overstroomden met snel stromend water. Weiland werden herschapen in vijvers, en zelfs rivieren naarmate het water alsmaar bleef stijgen. Wilde dieren zochten hogere oorden op, terwijl de boeren hun vee allerijl probeerden te redden.


Twee paarden, Voice en Lottie, vochten in hun stal tegen het water. Lottie werd later die dag gered toen ze al tot haar borst in het water stond, maar van Voice was geen spoor te bekennen. Gezien haar oude leeftijd vreesden haar verzorgers het ergste, maar zetten wel een zoektocht op touw. Met elke dag die voorbijging werden de kansen om haar levend aan te treffer kleiner.

Dan, 13 dagen na de overstroming, dook Voice volkomen uit het niets terug op. “Ik heb geen idee waar ze vandaag komt, want we hebben de hele omgeving grondig uitgekamd”, vertelde haar eigenaar, Liz Currie. Naast het feit dat ze helemaal onder de modder zat en een beetje ondervoed was, leek Voice voor het overige ongedeerd.


Currie wijt de wonderbaarlijke redding van Voice aan haar “pittige” persoonlijkheid. Het gepensioneerde polopaard overleefde niet alleen een gevaarlijke overstroming, maar zat ook nog eens twee weken vast in de wildernis, wellicht wachtende tot het water zou zakken om terug naar huis te kunnen keren.

“We huilden tranen van geluk”, zei Currie en voegde er nog aan toe dat de hele gemeenschap bezorgd was om Voice. “Het is best ongelofelijk. Ze heeft nu wel een heel lange pensionering verdiend.”

DEEL dit opmerkelijke verhaal met je vrienden!

Bron: www.liftable.com ; Afbeeldingen: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.