In 1961 groeven ze een enorme put om te overleven. Toen ze het in 2016 ontdekten, zag de wereld er helemaal anders uit.

Toen een man in de Verenigde Staten een blik op het grondplan van zijn terrein wierp, deed hij een ongelofelijke ontdekking. Het huis werd gebouwd in 1961, in de tijd van de Koude Oorlog en waarin vele mensen met het ergste rekening hielden. De oprichters van dit huis wilden echter voorbereid zijn en besloten om midden in de tuin een atoomschuilkelder te bouwen.

Ondertussen was deze helemaal verscholen onder het gras. Daarom beslisten de huidige bewoners om het hele terrein met een metaaldetector af te speuren. Daarbij werden twee punten op het gras gemarkeerd waarin ze vermoedden dat de ingang verscholen zat.

Na enkele uren graven, stoot de man op een diepte van ongeveer 60 centimeter op een stuk metaal. En inderdaad: het is het luik van de bunker.

Een eerste blik in de donkere, enge diepte doet niet veel goeds vermoeden. Een roestige wenteltrap voert naar beneden in het donker. Hoe lang zou het geleden zijn dat iemand hier is afgedaald?

Nadat er voldoende frisse lucht naar binnen gedrongen was, en in aanwezigheid van een tweede persoon, waagt de man dan toch de aftocht naar beneden. Onderaan wacht een enorme troep, maar de wanden zijn nog uitermate stabiel.

Volgende pagina

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.