16 jaar oude hond redde het leven van zijn eigenaar

Steve Mason is een hond, meer bepaald een mix tussen een husky, labrador en rottweiler. Ook zijn karakter heeft de beste eigenschappen van elk van deze drie rassen meegekregen. Hij heeft een hart van puur goud. Want Steve Mason is een echte held.

Steve leeft in de Amerikaanse bergen samen met zijn baasje Hannah. Ze had hem indertijd zorgvuldig uitgekozen, want ze wilde een trouwe metgezel die haar tijdens haar lange wandelingen in de natuur zou kunnen begeleiden. Het was liefde op het eerste gezicht: terwijl zijn broers en zusjes constant blaften, was Steve Mason rustig en snuffelde aan een bloemperkje. Dat was 16 jaar geleden. En de band tussen Steve en Hannah is sedertdien onafscheidelijk.

En zo gaan de jaren in het uitgestrekte Alaska voorbij. Als Hannah moe is, geeft Steve haar kracht, en als de hond uitgeput is, geeft zij hem energie. Samen met Steve verkennen ze de bergen, die anders zo onbereikbaar lijken.

Thuis geniet Steve van de kleine geneugtes van het leven: Hij is al gelukkig als hij gewoon op een stokje kan knauwen.

Toen hij 14 jaar oud werd, begonnen de eerste tekenen van ouderdom zichtbaar te worden. Steve is niet meer zo energiek en kan niet meer ravotten als vroeger. Zijn lichaam is een beetje stijf en hij heeft gewrichtspijnen.

Volgende pagina

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.