Na 15 jaren van mishandeling werden deze 3 verwaarloosde paarden eindelijk gered. Wat er toen gebeurde had voorkomen kunnen worden!

Als je dit verhaal voor het eerst hoort, is het nauwelijks te geloven. Wie zou deze arme dieren zoiets kunnen aandoen?

Afbeelding: Hype Dojo

Deze zaak, die ook wel de Days End Farm Horse Rescue genoemd wordt, was een van de ergste gevallen van mishandeling die de redders ooit al gezien hadden. Gelukkig voor deze drie paarden gaf een barmhartige Samaritaan een tip over mishandelde duiven. Toen de redders ter plaatse gingen ontdekten ze de drie paarden die al 15 jaar in erbarmelijke omstandigheden moesten leven.

Afbeelding: Hype Dojo

Deze drie paarden waren vel over been, en hun hoeven waren veel te lang. Hoewel de situatie hopeloos leek, stelden de redders alles in het werk om hen een tweede kans te geven in het leven.

Afbeelding: Hype Dojo

Quest en Rio, twee van de drie paarden, werden gedurende 15 jaar in een stal opgesloten. Nooit hadden ze de nodige medische aandacht en verzorging gekregen. In hun 26-jarig bestaan is dit het ergste geval dat DEFHR Vet and Farrier ooit gezien hadden.

Afbeelding: Hype Dojo

Rio en Quest waren zwaar ondervoed en uitgemergeld. De hoeven van de paarden waren zo lang dat ze niet konden bewegen.

Afbeelding: Hype Dojo

Quest en Rio werden overgebracht naar het opvangcentrum van de organisatie. De merrie genaamd Piper haalde het helaas niet.

In een Facebookpost schreef de organisatie:

“Piper moest helaas geëuthanaseerd worden. Haar hoeven waren te lang en konden niet meer geknipt worden. We vonden dat ook haar verhaal verteld moest worden.”

Afbeelding: Hype Dojo

Quest en Rio revalideren momenteel nog. De 18-jarige hengsten hebben gelukkig uitzicht op een gelukkig leven en kunnen deze vreselijke bladzijde in hun leven eindelijk omdraaien.

Afbeelding: Hype Dojo

DEEL dit verhaal met iedereen die je kent en soms vergt het slechts een telefoontje om dieren van mishandeling en verwaarlozing te redden!

Bron: Hype Dojo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.