14-jarige springt in het ijskoude water om het leven van een 5-jarig jongetje te redden, nadat deze van een ruim 4 meter hoge klif viel

Op een avond ging een 14-jarige jongeman, Iosefa Riley John, beter bekend als Riley, met vrienden naar Cope Park. Wist hij veel dat zijn intenties om gewoon wat rond te hangen zouden omslaan in een heldhaftige avontuur om het leven van een jonge jongen te redden. Langs Cope Park loopt een rivier genaamd Gold Creek. Nadat ze een eindje hadden gewandeld vonden ze een plekje langs de rivier om even neer te zitten.

Ze hadden een tijdje gekletst toen hun aandacht plotseling werd afgeleid door een kleine jongen. De kleine jongen was de vijfjarige Mason.

Mason was met een babysitter, die ook nog op twee andere jongens paste. Tussen een hek en een boom zat een opening en ze zagen hoe de kleine jongen erdoor glipte.

Mason gleed uit en viel van een klif in het water van de Gold Creek. Iedereen was doodsbang toen ze Mason van de vier meter hoge klif zagen vallen.

De combinatie van de smeltende sneeuw en de recente regenval maakte dat het water van de rivier snel stroomde en kolkte. Mason kon nog niet zwemmen.

Riley besloot meteen om achter de jongen aan te springen, en zijn heroïsche gebaar gaf het dorpje iets om nog lang over te praten – op de beste manier dan. De babysitter bleef bij de twee andere jongens en belde de hulpdiensten.

Riley vertelde achteraf: “We renden allemaal naar het hek en keken naar beneden. We waren allemaal in shock. Ik wist niet wat te doen, dus reageerde ik snel en sprong af de klif naar beneden.”

Riley kon Mason vastgrijpen. Als bij wonder kon hij de jongen via een greppel uit de rivier dragen. Riley overhandigde de jongen aan zijn vriend Seth Gerrin, die Mason naar de aankomende hulpdiensten bracht. Los van een paar schrammen en blauwe plekken kwam Mason er voor het overige ongedeerd vanaf.

Masons’ moeder wil er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn zonder de heldhaftige tussenkomst van Riley. Riley beschouwt zichzelf niet als een held, maar de opgeluchte moeder die haar zoon nu ’s ochtends iets strakker vastpakt, zal daar ongetwijfeld wel anders over denken.

DEEL deze jonge held met je vrienden!


Bron: www.liftable.com ; Afbeeldingen: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.