12-jarige wordt op school in elkaar geslagen en belandt in een coma. Maar als hij ontwaakt, deelt zijn moeder zijn eerste 2 woorden

Pesten is een ernstig probleem dat mensen van alle leeftijden treft. Het lijkt echter vooral in scholen aanwezig te zijn. Zelfs erg jonge kinderen moeten de pijnlijke gevolgen van pesten ondervinden en gaan soms erg ver om dit te vermijden. Schoolgangen worden verondersteld van veilige omgevingen te zijn waar er een nultolerantie voor pesten heerst. Maar het verhaal van Henry Sembdner bewijst dat dit niet altijd het geval is. Henry, 12 jaar, wandelde in de gang van de Kenyon Woods Middle School in South Elgin toen hij tegen een andere student aanliep.

Die andere student smakte Henry vervolgens brutaal tegen de grond. Daarop werd de jongen in elkaar geslagen en leed verschillende breuken en een hersenbloeding op. De risico’s verbonden aan de zwelling van zijn hersenen waren zo ernstig dat hij in een kunstmatige coma gehouden moest worden.

We kunnen ons niet voorstellen wat het geweest moet zijn om in de schoenen van de familie te staan, die het hele weekend naast het ziekenhuisbed van hun zoon waakten. Gelukkig is de steun van de schoolgemeenschap overweldigd.

Wetende dat Henry een geweldige fan is van de Chicago Cubs kwamen zijn klasgenootjes hem bezoeken getooid in de shirts van de club. Henry’s verhaal raakte zelfs een gevoelige snaar bij Anthony Rizzo, de aanvoerder van het team, die de jongen uitnodigde om een training van de Chicago Cubs bij te wonen.

Blijkt dat Henry echt een sterke kerel is. Toen hij uit zijn coma ontwaakte, poseerde hij met een glimlach op het gezicht meteen voor de foto.

Henry’s moeder, Karen Sembdner, schreef op Facebook: “De volgende dagen zijn er nog bezoeken gepland bij 10 verschillende dokters. We zijn hoopvol dat er geen blijvende schade zal zijn en blijven jullie op de hoogte houden van zijn herstel.”

Toen zijn beademingstube verwijderd werd, waren zijn eerste woorden: “Ik heb honger!” Hoewel dat voor moeders van een 12-jarige een veelgehoorde uitspraak is, wat het voor deze moeder een prachtig moment, die de stem van haar zoon nooit meer als vanzelfsprekend zal beschouwen.

DEEL dit verhaal met iedereen die je kent!

Bron: www.liftable.com en YouTube ; Afbeelding: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.