12-jarige werd verstoten en geslagen door mannen. Dan redden 3 leeuwen haar leven

Vrouwen in Ethiopië worden dag na dag met een wrede realiteit geconfronteerd. Ze leven voortdurend in angst om ontvoerd, verkracht en uitgehuwelijkt te worden.

Volgens NBC News is het kidnappen van jonge meisjes zelfs een huwelijkstraditie geworden in Ethiopië. Bijna 70 procent van de huwelijken in Ethiopië zijn door ontvoering afgedwongen en dit vindt voornamelijk plaats op het platteland – onderontwikkelde gebieden waar ongeveer 71 miljoen mensen van de totale bevolking wonen.

Dat is waarom we het hiernavolgende verhaal gewoon moesten delen.

Een 12-jarig meisje werd ontvoerd en geslagen door enkele mannen. De mannen wilden haar tot een huwelijk dwingen en ze was al een volle week vermist. De familie was doodsbang en de politie zocht onvermoeibaar naar het meisje, maar alle hoop leek stilaan verloren. Maar dat was totdat drie leeuwen haar leven redden.

leeuw1

Toen de politie haar vond iets buiten Bita Genet zagen ze dat het meisje zichtbare tekenen van fysiek geweld vertoonde. Maar belangrijker: het meisje werd bewaakt door drie leeuwen die de aanvallers weggejaagd hadden.

Sergeant Wodnimu Wedajo van de politie zei: “Ze hielden de wacht tot we haar gevonden hadden en dan lieten ze haar als een geschenk achter en gingen terug het bos in.”

leeuw2

Stuart William, een wildexpert, zegt dat het gehuil van het kleine meisje haar wellicht gered heeft.

“Het gehuil van een klein meisje kan misschien verkeerdelijk geïnterpreteerd worden als het gehuil van een leeuwenwelpje, wat verklaart waarom ze haar niet gewoon opgegeten hebben.”

leeuw3

Het hele dorp is echter van oordeel dat het om een wonder gaat.

“Iedereen denkt dat dit een mirakel is, omdat leeuwen mensen normaal zouden aanvallen.”

Ongeacht of dit een goddelijke tussenkomst is of gewoon toeval – het is hartverwarmend om te horen dat er toch nog positieve dingen gebeuren in een land als Ethiopië. De politie vond voorlopig slechts vier van de zeven daders en is nog naarstig op zoek naar de andere aanranders.

DEEL dit wonderbaarlijke verhaal met je vrienden op Facebook!

Bron: NBC News

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.