12-jarige jongen komt te overlijden nadat school zijn astma-inhalator in beslag nam

Hij was amper 12 jaar oud en overleed tijdens de schoolpauze aan een zware astma-aanval. Normaal zou Ryan Gibbons gewoon zijn inhalator nemen. Maar die zat opgeborgen in het kantoor van de directeur. De school had hem afgenomen. Hij snakte naar adem, en het waren zijn vrienden die hem naar het kantoor van de directeur brachten, waar zijn inhalator lag. Maar het was te laat. Ryan overleed ter plaatse.

astma

Het tragische voorval vond plaats op 9 oktober 2012 in de Elgin County School in Straffordville, Ontario, Canada. Sarah Gibbons, de moeder, is een campagne gestart tegen het idiote schoolbeleid om inhalatoren af te nemen van studenten. De campagne draagt de naam “Ryan’s Law”.

Het zou scholen dwingen om kinderen die een doktersvoorschrift hebben hun inhalator altijd bij zich te laten hebben, hetzij in hun broekzak of in hun rugzak. De jongen had normaal altijd een extra inhalator bij, voor het geval hij niet op tijd in het kantoor van de directeur zou geraken. Maar de school nam ook deze persoonlijke inhalator af.

De moeder van Ryan getuigt:

“Ik kreeg vaak telefoontjes van de school om me te zeggen dat Ryan een inhalator bij had, met de vraag om hem terug af te halen, want hij mocht het zelf niet terug naar huis brengen. Ze moeten in het kantoor liggen en dat is de enige die hij mag hebben op school. Ik begreep echt niet waarom.”

Wat vind jij van dit idiote schoolbeleid?

Laat het ons weten in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!


Bron: CBC News en CTV News

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.