11 geniale zwangerschapstrucs en -tips, waarvan je wilde dat je ze zelf had bedacht

Elke vrouw die ooit al een kind gedragen heeft, zal je vertellen dat die negen maanden zwangerschap erg belastend zijn voor je gemoed en je lichaam. Gelukkig zijn er een aantal aanstaande moeders die enkele geweldige zwangerschapstrucjes ontdekt hebben en zo vriendelijk waren om ze met ons te delen!

Neem het onderstaande lijstje eens door en laat ons weten of we iets gemist hebben waarmee je iemand anders misschien een dienst zou kunnen bewijzen.

1 – Doe aan prenatale yoga

Dit heb ik de voorbije jaren zo vaak horen zeggen door zwangere vriendinnen en het wordt ook ondersteund door de Mayo Clinic. Deze fysieke activiteit helpt aanstaande moeders om de stress te verminderen doordat het de flexibiliteit verbetert en de pijn verzacht.

2 – Gebruik kinetape om de druk op je buik te verminderen

Deze tape wordt doorgaans gebruikt door atleten die herstellen van een kwetsuur, maar slimme mama’s hebben ontdekt dat het ook helpt om de bloedcirculatie in hun buik te stimuleren.

3 – Vraag een tijdelijke gehandicaptenparkeerkaart aan

Sommige winkels bieden een voorkeursbehandeling aan voor zwangere vrouwen, maar je kunt ook aan je dokter vragen dat hij je als “tijdelijk gehandicapt” kwalificeert, zodat je een parkeerkaart voor gehandicapten kunt aanvragen.

4 – Week opgezwollen voeten in prikwater

Dit trucje werkt uitstekend om gezwollen voeten te behandelen. Masseer tegelijk de achterkant en de hiel van je voet voor een optimaal resultaat!

5 – Gebruik een zwemband om op je buik te slapen

Als je gewend bent om op je buik te slapen, is dit een uitstekende manier om dat ook tijdens je negen maanden zwangerschap te blijven doen.

Volgende pagina

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.