108-jarige die uit haar verzorgingstehuis werd gegooid, kreeg zopas een geweldige verrassing.

Als je een ouder bent met volwassen kinderen denk je er vast wel eens over na hoe je woonsituatie later zal zijn. De meeste ouders willen hun kinderen niet lastig vallen met hun financiële problemen. Maar wat gebeurt er als je zo oud wordt dat al je spaargeld uitgeput raakt? Carrie Rausch uit Ohio werd vorige week 108 jaar oud, maar veel reden om te vieren heeft ze niet. Ze werd namelijk uit haar aanleunwoning, waar ze al drie jaar woonde, gegooid. Ze kan zich de kamer van 40.000 euro simpelweg niet meer veroorloven, en ook haar kinderen krijgen het nodige bedrag niet samen. De enige optie is nu dat ze verhuist naar een sociaal verzorgingstehuis.

Maar haar familie is niet van plan om zomaar op te geven. Ze riepen een GoFundMe pagina in het leven en zamelden al 12.000 euro in. Met nog 28.000 euro te gaan is de familie een beetje ongerust. Ze heeft nooit een beroep moeten doen op haar kinderen omdat ze van de verkoop van haar huis genoeg spaargeld had.

Ondanks haar indrukwekkende leeftijd is Rausch nog zeer zelfstandig. Ze gaat nog steeds uit en bezoekt regelmatig familie en vrienden. “Als ze naar een bejaardentehuis zou moeten gaan, vrees ik dat ze snel achteruit zal gaan en de hele dag in bed zal eindigen”, zegt een ongeruste dochter. “Ze is nog erg geëngageerd in het leven. Ze bekijkt de dingen niet, ze doet en beleeft hen.”

De levensverwachting blijft stijgen en steeds meer mensen zullen zich in dergelijke situatie geplaatst zien. Het beste wat je kunt doen, is goed sparen voor je oude dag. Heb jij genoeg gespaard voor je oude dag? Laat het ons weten in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Bron en afbeelding: AWM.com

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.