10-jarig meisje temt wild paard dat vroeger doodsbang was van mensen.

Ongeacht of ze nu wild of gedomesticeerd zijn, dieren hebben altijd een bijzondere band met kinderen. De tienjarige Ella is daar het beste bewijs van. Vorig jaar slaagde ze erin om een wilde, witte Mustang te redden die over de snelweg liep. Het paard werd overgebracht naar een ranch genaamd Total Equestrian Experience in Chatswood en werd Dixie gedoopt. Haar trainer, Ashley Shrader, zei dat het een hele uitdaging was om Dixie op te voeden. Ze was niet gewend aan mensen, en telkens als ze haar bilden berijden, zou Dixie de ruiters in ware rodeostijl van zich afwerpen.

Toen Jen Fox besloot om het paard voor haar dochter Ella te adopteren nam ze een groot risico. De kans was groot dat Dixie het meisje helemaal niet zou aanvaarden.

Maar toen Dixie en Ella elkaar voor het eerst ontmoetten, was het liefde op het eerste gezicht. Aanvankelijk had Ella het wel moeilijk om Dixie dingen aan te leren. “Ze wilde niet met me wandelen en soms beet ze me zelfs.”

Maar het dappere meisje was vastberaden. Ze zou Dixie nooit opgeven. Nu zijn ze de beste vrienden. “We hebben een unieke band. Ik denk dat ze erg veel van me houdt”, zegt Ella.

Onlangs rondden deze twee hun eerste competitiewedstrijd af. En verrassend genoeg eindigden ze vierde! Blij met het resultaat zegt Ella: “Ze kreeg heel wat wortelen en knuffels. En hoewel ze niet kon antwoorden bedankte en feliciteerde ik haar.”

De vastberadenheid van dit kleine meisje leert ons dat we, ondanks moeilijke tijden, nooit mogen opgeven.

Bekijk het videoverslag hieronder en DEEL dit inspirerende bericht met je vrienden!


Bron en afbeeldingen: Shareably

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.