10 jaar lang moest de uitgehongerde pony op dit moment wachten. Hoe zijn poten eruit zien, is nauwelijks voor te stellen

Het is steeds weer schokkend om te zien op welke erbarmelijke manier sommige mensen hun dieren behandelen. Deze ervaring hadden ook de activisten van de Belgische dierenwelzijnsorganisatie “Animaux en Péril”, toen ze op een boerderij de Shetlandpony “Poly” ontdekten.

Poly’s hoeven zijn al tientallen jaren niet gesneden en hebben zich in de loop der tijd anderhalve keer rond hun eigen as gedraaid. De arme pony kan amper staan, laat staan lopen. De redders weten dat ze meteen moeten ingrijpen.

Eerst wordt de gematteerde vacht van Poly geschoren. Om Poly’s hoeven terug gezond te krijgen, moet er zwaar materiaal aan te pas komen. Ondanks deze noodzakelijke ingreep vreesden de verzorgers aanvankelijk dat ze nooit meer normaal zou kunnen lopen – want door de jarenlange vergroeide hoeven, was haar houding en botstructuur misvormd.

De levensomstandigheden van de arme pony waren al niet veel beter. Toen Poly gevonden werd, stond ze twee voet hoog in de mest.

Volgende pagina

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.