10 dingen die je absoluut NOOIT met je hond moet doen

Voor een hond zorgen is een erg bevredigende ervaring, zolang je het maar op de goede manier doet. Bij het trainen en verzorgen van een hond kan het op verschillende manieren fout lopen, en zelfs de best bedoelende hondeneigenaars maken soms ernstige fouten. En we overdrijven niet als we zeggen dat puppy’s ook wel eens een foutje durven te maken. Niemand is perfect en sommige vergissingen zijn te vergeven. De band die je met je hond hebt, is sterk genoeg om hier en daar eens een misstap te tolereren.

Er zijn echter dingen die zelfs de sterkste band niet kunnen herstellen. Sommige vergissingen brengen je hond zelfs regelrecht in gevaar. Dit zijn 10 dingen die je nooit mag doen met je hond. Sommigen lijken onschuldig, maar telkens als je het doet, breng je de fysieke en emotionele gezondheid van je hond in gevaar.

1 – Je hond alleen in de auto achterlaten

Dit geldt voor elke periode van het jaar. Je hond alleen in de auto laten, houdt altijd een ernstig risico in voor je hond: hij kan gestolen worden, om nog maar te zwijgen van de dodelijke gevolgen van een oververhitte auto, zelfs met de raampjes open. Als je je hond niet overal kunt meenemen, laat hem dan thuis!

2 – Affectie geven op de verkeerde ogenblikken

Je hond zal nooit leren wat goed of fout is als je hen met affectie overlaadt telkens ze iets vreselijk fout hebben gedaan. Inderdaad, schuldige hondjes zijn schattig, maar ze moeten nog altijd goed van fout kunnen onderscheiden zeker wanneer het aankomt op bijten of in het huis plassen.

3 – Hen teveel eten geven

Snoepjes zijn een geweldige manier om goed gedrag te bevorderen, maar je mag er niet mee overdrijven. Je brengt mogelijk de gezondheid van je hond in gevaar. Let goed op hun gewicht en probeer te kiezen voor gezonde snoepjes en beloningen.

4 – Hun tanden vergeten

Het is aan te bevelen om de tanden van je hond dagelijks te poetsen. Vele honden lijden aan tandinfecties en indien deze onbehandeld blijven kan dat tot ernstige gezondheidsproblemen leiden. Laat je dierenarts dus regelmatig het gebit van je viervoeter nakijken!

5 – De verkeerde halsband gebruiken

Elk hondenras heeft een specifieke halsband nodig. Honden met een korte snuit kunnen ernstig gewond raken als je een halsband gebruikt die alleen rond de nek gaat en eigenlijk met een harnas beschermd moeten worden. Vraag je dierenarts om raad of doe research over het ras van je hond!

Volgende pagina

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.